fredag 5 februari 2010

Antihjältar

När jag växte upp var en av de stora idolerna Jan Boklöv, ni vet han som uppfann V-stilen i backhoppning. Det blev en och annan söndag framför tv:n hemma för att titta på Janne och då gick det ju inte att unvika hans konkurrent, britten Eddie "the Eagle" Edwards. The Eagle var mest känd för den stora massan för avsaknaden av teknik som gjorde att han inte allt för sällan landade olyckligt på alla kroppsdelar förutom fötterna. Han blev en stor publikfavorit ända fram till den punkt han tog tag i saken och tränade upp sin teknik. Han var fortfarande värdelös men lyckades hålla sig på benen, vilket inte ansågs lika charmigt av den kräsna puibliken.


En som lyckades axla The Eagles mantel var Eric "the Eel" Moussambani från Ekvatorialguinea som vid de olympiska spelen 2000 representerade sitt land i simning. Inte nog med att det tog 1.52, 72 för honom att simma 50 meter, han höll även på att drunkna sista fem metrarna.


Nu är det bara veckor kvar till OS och man kan ju bara spekulera i vem som blir detta mästerskaps antihjälte. Jens "The Pine" Byggmark?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar