måndag 30 november 2009

Gungstolsgrubbleri

När man sitter med en laptop i knät och samtidigt zappar mellan de 57 kanalerna på tv med fjärrkontrollen är det svårt att komma ihåg sin barndom med två kanaler och tv utan fjärrkontroll. I takt med att så den tredje statliga? kanalen lanserades (tv4) blev också en inspelningsbar VHS standard i alla hushåll. För tänk om det går två program man vill se samtidigt. Då måste man ju kunna spela in det man missar i grannkanalen.

Om man var lite intresserad av någon i skolan kunde man inte adda henne på facebook eller googla fram hennes mobilnummer för att skicka ett sms. Det fanns varken facebook eller mobiltelefoner. Eller jo mobiltelefoner fanns men de var stora som en dator och hängde i en rem runt axeln, men det gick knappast att skicka sms från denna anrättning. Jo, var man intresserad av någon tjej fick man ringa hem till henne. I bästa fall svarade tjejen i fråga men allt som oftast svarade någon annan i familjen och man fick lite skamset fråga om hon var hemma.

Så var det när det jag växte upp i en jordstampad hydda med halmtak i skogen.

4 kommentarer:

  1. Ack, den flyende ungdomen och den hägrande nostalgin

    SvaraRadera
  2. Av någon outgrundlig anledning var den allmänna uppfattningen att bilden på tv:n blev bättre om man slog allt man kunde på ovansidan av tv:n. Jaha sicka tider.

    SvaraRadera
  3. Och av någon anledning var vicks blå, lössnus, cola, sega-mega drive och Elton John högst upp på menyn

    SvaraRadera
  4. Vicks blå? Var det inte tabletten Extra stark som det sögs på i ditt pojkrum?

    SvaraRadera